ROSSIU DI MUNTE YINIETS

PrintEmail
Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες δέρματος, γλυκών μπαχαρικών και κάφε. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.

Description

Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση για 30 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 30oC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Alliers, Light Tosting- Medium Toasting), όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 battonages την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 16 μήνες.

Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο.
Προέρχεται από συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο στο Γινιέτς, όπου τα κλήματα Cabernet Sauvignon είναι φυτεμένα το 1958-59. Τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon που φυτεύτηκαν στην Ελλάδα.
Παραγωγή 300 κιλά το στρέμμα.
Περιορισμένης κυκλοφορίας.

Συσκευασία
6 x 750 ml
Προέλευση
ΜΕΤΣΟΒΟ
Αλκοόλ
13%
Χαρακτηριστικό
ΕΡΥΘΡΟΣ

Γνώμες πελατών

There are yet no reviews for this product.

Ενημέρωση

Βρείτε μας

Επικοινωνία

  Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης
  2310649001
  info@agatha.com.gr